Att köpa valp

Funderar ni på att köpa en Golden Retriever valp?

I sådana fall har ni kommit helt rätt, vi svarar gärna på eventuella frågor, funderingar och informerar om rasen.

Golden-retriever-valpar-stockholm-kennel
Söt-golden-valp

Att köpa Golden Retriever valp

Väljer ni att köpa valp hos oss, får ni goda råd, stöd och tips vad det gäller skötsel, uppfostran och aktivering av er Golden Retriever valp. Du kommer att ha kontakt med oss, som din uppfödare under en lång tid framöver. Det är därför viktigt att kemin mellan oss stämmer. Det ska kännas tryggt och bra.

Golden Retriever valparnas första tid

Våra Golden Retriever valpar föds och bor inne i vårt hus tillsammans med oss under hela valptiden. Detta är viktigt för att valparna tidigt ska få vänja sig vid olika typer av ljud som finns till vardags i ett hem. Golden Retriever valparna vistas ute så mycket som möjligt när vädret tillåter. Ute har valparna en stor valphage med olika leksaker och annat som kan vara bra att vänja dem vid.


Att lära Golden Retriever valparna tidigt

Från att Golden Retriever valparna får fast föda, påbörjar vi inkallningsträningen med visselpipa när det är matdags. Detta kommer du som valpköpare ha stor nytta av i framtiden, när du själv ska börja med inkallning. För att underlätta för dig som valpköpare, försöker vi på alla vis förbereda valparna så väl som möjligt, före flytt till sina nya hem!

Val av Golden Retriever valp vid köp

När Golden Retriever valparna är cirka 7 veckor gamla utvärderar vi valparnas egenskaper. Tillsammans med våra valpköpare matchar vi, vilken valp som vi tycker ska flytta till vilket hem. För oss är det viktigt att rätt valp hamnar i rätt hem och att alla blir nöjda!

När Golden Retriever valparna är cirka 4 månader, kommer vi att försöka anordna en gemensam valpträff, som vi hoppas att alla valpköpare kan komma på. 

När Golden Retriever valparna är ca 12-18 månader vill vi gärna att de får sina höfter och armbågar röntgade. Vi eftersträvar hållbara, friska hundar och ett seriöst avelsarbete. Det är en viktig uppföljning av valparna och bra för rasens utveckling.Vi ser helst att valpar från oss ögonlyses minst en gång i vuxen ålder.

Om någon valpköpare är intresserad av utställning eller viltspår så hjälper vi gärna till.Golden Retriever Valpar hos Zeta GoldenGarden

Valpar från oss är registrerade i Svenska kennelklubben, veterinärbesiktigade, chipmärkta, vaccinerade, avmaskade ett flertal gånger samt försäkrade i  Sveland

cropped-golden-retriever-valp.png

Bra att veta inför ett köp

Vi har inget kösystem för valpköpare utan förbehåller oss rätten att själva välja de valpköpare som passar respektive valp bäst. Ett av våra mål med vår avel är att föda upp aktiva och arbetsvilliga valpar. Därför ser vi gärna valpköpare som vill arbeta med sin hund i någon form, men viktigast är att du kan erbjuda ett kärleksfullt och varaktigt hem samt tid för en ny familjemedlem!