Om rasen

Golden Retriever

Golden Retrievern är en glad och arbetsvillig hund som passar många. Rasen kom till Sverige på 1950-talet från gränslandet mellan England och Skottland, där de användes på de stora godsen som apportör under jakten.

Barn_och_golden_retiever
Golden-retriever-familjehund

Golden Retrievern är en perfekt familjehund

En Golden Retriever är en trofast vän som gärna vill vara med på allt som familjen gör, den är lättlärd och anpassningsbar och mår bäst om den får arbeta i någon form. Precis som alla andra raser behöver en den mental stimulans och en stor portion kärlek för att utvecklas till en trygg och harmonisk individ.

En Golden Retriever tycker om att arbeta och eftersom den kan användas inom så många olika arbetsområden, kan hela familjen glädjas. Rasen är en jakthund, framavlad för att apportera skjutet vilt, men den passar även utmärkt till bl a lydnad, agility och spår. Huvudsaken är att du och din Golden Retriever har roligt tillsammans och att din hund får utlopp för sin arbetsglädje och önskan att vara dig till lags.

Golden Retrievern är en fantastisk hund som gör sitt yttersta när det gäller, men som också har förmågan att koppla av däremellan. En familjehund med det lilla extra!


Skötsel av Golden Retriever

 När det gäller den vardagliga skötseln av en Golden Retriever, krävs inga större kunskaper. Klorna behöver klippas, öronen göras rena och pälsen borstas regelbundet. Ett bad då och då gör susen för pälsen och att klippa sin Golden Retriever till vardags lär man sig snabbt. Vill man ställa ut sin Golden Retriever krävs lite mer trimkunskap, men man kan också välja att låta någon annan duktig person trimma till de tillfällena.

Golden Retrievern är en ras med stor vattenpassion och denna passion gäller även för illaluktande lerpölar och sunkiga diken, mm. Golden Retrievern kan också ha mycket päls och fäller periodvis en hel del, vilket ger oönskade hundhår både på golven och på övriga ställen inomhus där hunden vistas. Detta är också viktigt att tänka på innan man bestämmer sig för rasen.Hunden är människans bästa vän

Väljer du att köpa en Golden Retriever kan du räkna med att få en väldigt fin och lojal vän vid din sida. En bättre vän är svår att hitta.