Omplacering

Golden hane 1 år och 5 månader söker nytt hem pga ändrade familjeförhållanden.

Vincent har de egenskaper som en golden retriever i största allmänhet har, ”vill vara till lags, tillgiven, vänlig, social, gillar aktivering, långa promenader och stimulans. Han går bra ihop med barn samt lek med tikar. Behöver dock träna möte med andra hanhundar. Vincent är friröntgad höfter och armbågar.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av hund, gärna golden. Vi ser att du kan ge ett varaktigt tryggt hem, aktivering i någon form, motion och stimulans. Golden är en hund som tycker om att ”arbeta” och apportera. Vidare vill vi att du har tid att ägna hunden samt att du löser vardagen på ett bra sätt när du arbetar. Skicka in en intresseanmälan via vår hemsida.

;

Alla valpar är tingade

Alla våra valpar är nu tingade. Intresset har varit stort i år. Vi tackar för era ansökningar. Vi har funnit fina familjer till våra pälsklingar. Roligt med så mycket blivande vänner. Vi ser framemot en härlig tid med mycket valpgos. Ska bli roligt att följa valparnas utveckling.

Fosterutveckling dygn 57

Nu ser valparna i Tuvas mage ut så här. Tuva är i dräktighetsdygn 57. Från cirka 56:e dygnet kan fostren överleva utanför livmodern. När fostren är färdigutvecklade frisätts hormoner (kortikosteroider) från fostrens binjurar som signalerar att det är dags för valpning. Under de sista dagarna pendlar tikens temperatur mellan normal kroppstemperatur och en halv till en hel grads undertemperatur. Det aktiva förlossningsarbetet (utdrivningsstadiet) börjar när temperaturen återgår till normalvärdet eller något högre. Nu börjar det bli såååå spännande. Inom 1 vecka eller några dagar så kommer de små liven.

Ultraljud 23 April

I fredags var vi på ett ultraljud med Tuva. Allt såg bra ut och det finns ett gäng valpisar där, man kan inte säga exakt antal. Vi har valt att inte göra en röntgen, för att undvika att Tuva skulle bli stressad i onödan, då tiken då ska ligga på rygg. Tuva mår bra. Har ökat i vikt. Nu har hon börjat gräva gropar ute i vår trädgård, för att förbereda sig inför valpning. Husse och matte förbereder sig på sitt sätt. Ska göra i ordning i sovrummet. Plocka bort sängen och ta in valplådan, så att Tuva får bekanta sig med sin nya lya. Så spännande.

Dräktighet och fosterutveckling

Vecka 4: (dag 22-28)
Tuva är nu dräktig dygn 24. Hon behöver nu extra tillskott av protein, fett och mineraler. Det finns speciellt foder för dräktiga tikar, men det går lika bra att ge valpfoder i den vanliga maten. Nu kan man gradvis öka maten på fler mål under dagen. Tuva har ätit sämre under vecka 3, vilket är vanligt när man har hormonella förändringar. När det fosterutveckling, kan man nu skilja på bak och framben. Öronsnibbarna är synliga. Öronen och ögonen bildas den här veckan. Fosterblåsorna är nu som små bubblor på ca 2,5 cm.

Fosterblåsa

Dräktighet och fosterutveckling

Vecka 4: (dag 22-28)
Tuva går nu in i dräktighetsvecka 4. Vad det gäller fosterutveckling kan man kan nu skilja på bak och framben. Öronsnibbarna är synliga. Öronen och ögonen bildas den här veckan. Fosterblåsorna är nu som små bubblor på ca 2,5 cm. Tuva behöver nu extra tillskott av protein, fett och mineraler. Man börjar nu gradvis öka på fler mål under dagen.

Fosterblåsa

Intresseanmälan: Valpar 2021

Just nu får vi in många intresseanmälningar för vår kommande valpkull i sommar 2021, vilket vi är väldigt glada över, men tyvärr hinner vi inte besvara alla. Du får gärna skicka in en intresseanmälan iallafall och vi kommer att återkomma till dem som är aktuella för en intervju senare i vår. 

Tack för visad förståelse!  

Golden retriever valp  2021

Valpplaner 2021

Vi planerar valpar på Tuva våren 2021. Vår förhoppning är att valparna är leveransklara till sommaren, om allt går bra. Vi har utsett en hane från kennel Moonzand,  ”Ludde”, Moonzand Kenickie. 

”Tuva” Zeta Goldengarden Magic Daizie.

Pigg och glad tjej som älskar att apportera. Barnkär. Mycket motor ute och kopplar av inne. Duktig på nosework, ute som inne. Gosig, gullig och alldeles underbar. Vill vara där du är.

Dygn 60 – det närmar sig – så spännande

Nu har vi ett stort hål under vår vedbod som Estella grävt. Det gör hon för att värkarbetet ska sätta igång. Tempen har hoppat lite hit och dit. Precis som det ska. Idag har hon temp 38 gr. Tempen ska nu gå nedåt,  för att sedan gå upp igen och då blir det dags.

Estella är tung men ändå glad. Hon vilar mycket MEN  vill gärna leka med boll och spela spel på kvällarna.  Det orkar hon minsann.

Så snart valparna är födda så sätter vi ut en bild på instagram.

 

 

 

Dygn 40

Nu har det hänt mycket sedan sist.  Embryona har gått över i fosterstadiet, nu kan man skilja tårna från varandra, organ börjar bildas, de ökar drastiskt i vikt, och skelettet börjar mineraliseras. Estellas behov har förändrats, sedan en tid, har vi börjat ge henne successivt mer proteinrik kost i form valpfoder. Hennes aptit har varit olika, hon har ibland ätit sämre på mornarna och mer på kvällarna. Vi ”toppar” hennes mat med kokt fisk, för det gillar hon. Hon får nu bestämma takten vid våra promenader, och promenaderna har blivit kortare.

I helgen ska det köpas korkmatta att läggas över parketten i vårt sovrum. Valplådan ska snart in i sovrummet och vår säng ska monteras ned. Estella  får ett lugnt rum att pyssla om sina valpisar. 

Estella njuter av att vara dräktig. Hon är jätte glad och vill leka med sina bollar o spel kvällarna. Hon vill gosa ännu mer och tycker det är så mysigt att bli klappad.