Intresseanmälan: Valpar 2021

Just nu får vi in många intresseanmälningar för vår kommande valpkull i sommar 2021, vilket vi är väldigt glada över, men tyvärr hinner vi inte besvara alla. Du får gärna skicka in en intresseanmälan iallafall och vi kommer att återkomma till dem som är aktuella för en intervju senare i vår. 

Tack för visad förståelse!  

Golden retriever valp  2021

Valpplaner 2021

Vi planerar valpar på Tuva våren 2021. Vår förhoppning är att valparna är leveransklara till sommaren, om allt går bra. Vi har utsett en hane från kennel Moonzand,  ”Ludde”, Moonzand Kenickie. 

”Tuva” Zeta Goldengarden Magic Daizie.

Pigg och glad tjej som älskar att apportera. Barnkär. Mycket motor ute och kopplar av inne. Duktig på nosework, ute som inne. Gosig, gullig och alldeles underbar. Vill vara där du är.

Dygn 60 – det närmar sig – så spännande

Nu har vi ett stort hål under vår vedbod som Estella grävt. Det gör hon för att värkarbetet ska sätta igång. Tempen har hoppat lite hit och dit. Precis som det ska. Idag har hon temp 38 gr. Tempen ska nu gå nedåt,  för att sedan gå upp igen och då blir det dags.

Estella är tung men ändå glad. Hon vilar mycket MEN  vill gärna leka med boll och spela spel på kvällarna.  Det orkar hon minsann.

Så snart valparna är födda så sätter vi ut en bild på instagram.

 

 

 

Dygn 40

Nu har det hänt mycket sedan sist.  Embryona har gått över i fosterstadiet, nu kan man skilja tårna från varandra, organ börjar bildas, de ökar drastiskt i vikt, och skelettet börjar mineraliseras. Estellas behov har förändrats, sedan en tid, har vi börjat ge henne successivt mer proteinrik kost i form valpfoder. Hennes aptit har varit olika, hon har ibland ätit sämre på mornarna och mer på kvällarna. Vi ”toppar” hennes mat med kokt fisk, för det gillar hon. Hon får nu bestämma takten vid våra promenader, och promenaderna har blivit kortare.

I helgen ska det köpas korkmatta att läggas över parketten i vårt sovrum. Valplådan ska snart in i sovrummet och vår säng ska monteras ned. Estella  får ett lugnt rum att pyssla om sina valpisar. 

Estella njuter av att vara dräktig. Hon är jätte glad och vill leka med sina bollar o spel kvällarna. Hon vill gosa ännu mer och tycker det är så mysigt att bli klappad. 

 

 

 

 

 

 

Valpar våren 2019

Om allt går enligt plan, så föds Estellas valpar påskveckan och leveransklara veckan innan midsommar. Vi kommer att göra ett ultraljud kring dygn 28 för att säkerställa dräktighet. Vi följer hennes vikt och bukomfång. Om ni är intresserade av valp från oss, skriv en intresseanmälan via hemsidan. Berätta vilka ni består av, vart ni bor, hur ni löser vardagen för en valp första tiden och senare, samt på vilket sätt ni tänkt aktivera er nya familjemedlem. Vi har många ansökningar men det kan fortfarande finnas en möjlighet. Klicka här för att komma till intresseanmälan >>

Gott Nytt År!

Tack för ett fantastiskt år. År 2017 har varit både ett händelserikt, givande och ett roligt hundår. Estella har fått 4 fantastiska valpar varav 3 som har flyttat hemifrån. Vi är så glada att valparna kommit till trygga och underbara familjer. Ni – våra valpköpare är guld värda. Det har varit så kul att lära känna er och att vår kemi klickat.  Ni har förgyllt vårt år extra. TACK! Vi ser framemot att fortsätta hålla kontakten med er, och ses under 2018. 

Nu lämnar vi 2017 med ett stort leende och blickar framåt mot ett nytt spännande hundår. 

Gott Nytt År! 
/Riitta, Lasse, Tuva och Estella

Gott nytt år

 

 

 

 

 

 

 

 

God Jul

Vi vill önska er alla en riktigt God Jul. Hoppas att ni får en fantastisk julafton med gott sällskap, god mat och fina klappar.  God-jul-2017